Om een houten trap te schilderen, zal het je niet verbazen dat je best een zeer slijtvaste lak gebruikt. Een trap loop je immers ontelbare keren op en af. De verf moet dus duurzaam zijn. Kies daarom best voor de Durosatin. Een extra voordeel is dat het een sneldrogende lak is, waardoor je niet lang hoeft te wachten om je trap opnieuw te kunnen gebruiken.

Vooraleer je start met het schilderen van je trap, ga je best even de staat van het huidige schilderwerk na. Is het nog in goede staat, ga dan als volgt te werk.

Je trap schilderen in 10 stappen:

  1. Neem een eventuele traploper weg en ontvet de trap grondig met Formule MC Neutral en een schuursponsje. Spoel grondig na en wrijf droog met een doek.
  2. Schuur de trap glad met schuurpapier (korrel 100).
  3. Ontstof met een ‘half maantje’ en neem het laatste stof weg met een licht vochtige doek.
  4. Vul eventuele gaatjes (vb. van de traploper) op met vulmiddel en schuur opnieuw glad.
  5. Ontstof met een licht vochtige doek.
  6. Plak de niet te schilderen delen af met gouden tape.
  7. Breng de Premium Multiprimer XS aan met een Anza-rol.
  8. Matteer met een Scotch Brite schuurmatje en ontstof met een licht vochtige doek.

 

Bovenstaande producten zijn verkrijgbaar via onze webshop. Heb je toch nog vragen over hoe je het best aanpakt om je houten trap te schilderen? Of wil je nog wat meer advies bij het aankopen van de juiste producten? Kom dan langs in je dichtstbijzijnde colora winkel.

Houten Trap

In onze showroom hebben wij verschillende trapconstructies staan, zodat u goed kunt zien hoe de trap eruit komt te zien in uw woning.
Denkt u hierbij aan strak design, hout gecombineerd met een glazen of metalen leuning, of eerder een volledige houten trap voor een landelijke of klassieke stijl, alle mogelijkheden zijn in onze showroom te bezichtigen. Breng ons een bezoek, je kan alle trappen uittesten alsof het de uwe zou zijn.

Moderne Ramen en deuren

Ramen en deuren laten vervangen? Dan zit je goed bij Geco. We hebben jarenlange ervaring en we staan steeds garant voor een perfect esthetische afwerking. Bij het plaatsen van nieuwe houten ramen en deuren hechten we veel waarde aan het behouden van de authentieke stijl van uw woning. Meer weten over deuren en ramen? Om u optimaal te kunnen helpen is het uiterst aangeraden om op voorhand een afspraak te maken met onze vertegenwoordigers. Zo kunnen we ongestoord de tijd nemen om al uw vragen te beantwoorden en u correct te adviseren Contacteer ons vrijblijvend via onze contactpagina hier op de website. Bekijk hier onze ramen en deuren.